Waarom is Tarifa de perfecte winter bestemming?

Tarifa, ondertussen een beroemd begrip in de kite, surf en hippie wereld. Het zuidelijkste puntje van Europa is een echt mekka voor surf & outdoor liefhebbers en een fantastische bestemming in de winter! Hieronder vertellen wij je waarom je naar Tarifa moet gaan deze winter!

Goedkoop er tussen uit!

Één van de redenen waarom het zo populair is, is toch vooral de prijs / kwaliteit. Op Malaga vliegen diverse low-cost airlines van over heel Europa en de prijzen voor vluchten varieren van €70 tot 300 retour afhankelijk van de periode waarin je reist. Vanaf Nederland vliegen Transavia, Vueling, Ryanair en Easyjet rechtstreeks op Malaga.

Auto huren, dit kan ook al vanaf € 5 / dag! Als je een iets grotere auto wil waar je met 2 personen in kunt rijden incl. kitegear betaal je ongeveer €90 / week. Wij adviseren altijd om de beste deal te checken via www.carjet.com.

Accommodatie, hier kun je het zo gek maken als je zelf wil, er zijn diverse surf hostels waar je gezellig kunt zitten voor € 15-20/nacht. Ook kun je via Airbnb diverse appartementen goedkoop huren en zijn er ook een aantal sjieke hotels waar je ook je ei kwijt kunt als je van iets meer luxe en comfort houdt.

Dat je in Spanje heerlijk kunt eten en drinken is bekend! Voor ongeveer €10-35 / dag ga je lekker uit eten in de vele goede restaurants die Tarifa te bieden heeft. Al met al kun je dus zeggen dat je al voor € 600 een weekje in Tarifa kunt zitten All-inn.

Lees meer travel hacks en hoe je voor € 100 retour vliegt in deze blog.

Heerlijke wind

In Tarifa zijn 2 windsystemen, de Poniente en de Levante. Vaak is het zo dat het een aantal dagen Poniente waait, paar dagen geen wind en dan weer een paar dagen Levante. Deze twee wind systemen wisselen elkaar af. Je moet soms dus wel een beetje mazzel hebben, als je precies tussen deze twee weer systemen in zit is er helaas geen wind maar gelukkig zijn er dan wel heel veel andere toffe dingen om te doen!
De poniente is een aangename wind tussen de 12 en 20 knopen. Vaak side-onshore voor main beach in Tarifa Los Lances.

De Levante is een echte wind voor gevorderden. Maar wat een magie, de warme woestijn wind jaagt met 30 knopen door de straat van Gibraltar. Voor de hoogvliegers onder ons is dit echt genieten geblazen!

Veel verschillende kitespots

Het mooie aan Tarifa is dat er mega veel kitespots zijn allemaal op rij afstand. Van golven tot vlak water, er is voor ieder wat wils. Wel zijn de meeste kitespots toch wel echt geschikt voor gevorderden en minder voor de beginners, aangezien bijna alle spots meteen diep zijn met golven en stroming. Binnenkort komt er een uitgebreid reis verhaal online over alle kitespots in Tarifa, hou onze socials in de gaten!

Heel erg veel te doen, ook als je niet kite!

Naast dat Tarifa een surf mekka is, is het ook een hot spot voor outdoor & natuur liefhebbers. Schitterende hike en mountainbike routes liggen er verspreid door de bergen van Tarifa. Ook kun je walvissen, dolfijnen spotten, een dagje naar Marokko, en bijna alle sporten die je kunt verzinnen zijn hier te doen.

Heerlijk eten en drinken

Eten en drinken is in Spanje ook echt een feest! De vele restaurantjes en cafes zijn super gezellig. Er zijn een paar toffe clubs in Tarifa waar je goed kunt uitgaan en een paar heerlijke barretjes om een biertje te doen en/of gezellig tapas te eten. Ook zijn er heerlijke restaurants waar je terrecht kunt. De prijzen voor uit eten zijn ongeveer 30-40% goedkoper als bij ons in Nederland, dus tel uit je winst 🙂

Waar twijfel je nog over? Kom gezellig met ons mee! In februari reizen wij met een gezellige club kiters naar Tarifa om een mega toffe kitevakantie neer te zetten. Tijdens deze camps laten wij je alle kitespots in Tarifa zien, organiseren toffe activiteiten als het niet waait en zorgen we voor dagelijkse clinics zodat je zoveel mogelijk progressie kunt maken!

Bekijk beschikbaarheid en prijzen van KiteActive in Tarifa