FAQ

Hieronder vind u de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Staat jou vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via telefoon, whatsapp, sms, e-mail of facebook.

Algemene vragen

Hoe kan ik een reis boeken?

Een reis bij ons boeken kan heel makkelijk met ons automatische boekingsysteem. Ook kun je natuurlijk gewoon via de telefoon of per email boeken. Zodra je boekt reserveren wij een plaats voor jou bij de reis tot 10 dagen. Als de aanbetaling dan is overgemaakt dan weet je zeker dat je erbij bent! Je kunt de reis nog tot 2 dagen na je boeking gratis annuleren, daarna zullen er kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik ook een eigen kamer boeken?

Als je graag een privé kamer hebt, is dat mogelijk natuurlijk. Geef dit even bij ons aan op tijd dan kunnen wij dat voor jou organiseren! Er kunnen hiervoor soms wel extra kosten ontstaan.

Welke verzekeringen zijn handig?

Annuleringsverzekering is aan te raden als je in 1 keer uit gezondsheids of privé redenen niet meer mee kan. Ook is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten die extreme sporten als kitesurfen dekt. De ideale kitesurf verzekering ook voor in Nederland is Sportzeker. Deze verzekering kun je hier afsluiten.

Wat is er bij de reis inbegrepen?

Je kunt deze informatie vinden onder de prijs bij de door jou geselecteerde reis. Dit verschilt ook per reis. Wel zijn bijna alle reizen inclusief: Accommodatie, Reisbegeleiding. Kitesurf instructeurs zijn ook tevens reisleiders en weten alles over de locatie en leiden ook vaak het programma bij geen wind.

Wat gebeurt er bij een annulering?

Je kunt je reis tot 2 dagen na je boeking gratis annuleren. Daarna zijn de kosten voor jou rekening. Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten is KiteActive hier niet aansprakelijk voor. Wat je kunt doen is iemand anders vinden die mee wil doen met de reis of een annuleringsverzekering afsluiten.

Is de vlucht inclusief of exclusief?

Het verschilt per reis, kijk goed wat in of exclusief bij de reis zit. Dit staat altijd goed aangegeven. Bij de meeste reizen bieden wij de vlucht exclusief aan. Dit staat dan aangegeven onder het kopje: Reis of How to get there aan met welke maatschappijen je goed kunt vliegen en voor welke prijs (ongeveer). Je wordt dan direct doorgelinkt naar hun boekings pagina en dan kun je direct je vliegticket regelen. Je kunt altijd eerst je KiteActive reis boeken aangezien je deze gratis tot 2 dagen na je boeking kunt annuleren. Zo ben je er zeker van dat je de juiste vlucht en het juiste pakket samen hebt geboekt! Je boardbag met kitesurf bagage kun je ook makkelijk via de vliegmaatschappijen bij je boeking inboeken.

Vragen voor beginnende kitesurfers

Hoe is de groeps samenstelling?

Onze groepen kunnen variëren van jong tot oud, en zijn vaak evenwichtig verdeeld met zowel mannen als vrouwen. Meestal bestaat de groep uit de leeftijden tussen de 20 en 45 jaar met uitzonderingen natuurlijk. Wij geven les aan beginners en geven tips aan gevorderde kitesurfers dus je kan elk niveau bij ons verwachten. Ook bieden wij vaak groepsactiviteiten aan waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. Het kan bij sommige reizen zijn dat je een grote kamer deelt met andere KiteActive gasten, maar dit wordt aangegeven. Vaak kun je bij ons van te voren al via onze Facebook Events zien welke personen er bij de reis aanwezig zullen zijn.

Waarom KiteActive?

De missie van KiteActive is om op de mooiste plekken ter wereld te leren kitesurfen. Dankzij onze professionele team van instructeurs die al vele locatie verkent hebben, heeft KiteActive voor jou een selectie gemaakt voor de beste bestemmingen. Wij onderhandelen voor langere periodes scherpe groeps accommodatie hierdoor verblijf je altijd op de mooiste locatie’s direct of dichtbij het strand. Door kitesurfers voor kitersurfers.

Wat als er een hele week geen wind is?

Alhoewel dit bijna nooit tot zelden voor komt speelt KiteActive hier altijd professioneel op in. Er wordt elke dag een no wind programma opgesteld waar je aan mee kunt doen. Natuurlijk is de wind uiteindelijk iets wat bij deze sport hoort en heeft niemand dat in de hand. KiteActive is hier dus niet aansprakelijk voor. Wel hebben wij voor jullie een uren tegoed systeem opgesteld. Dit maakt het mogelijk om je niet gemaakte uren goed te maken. Klik hier voor meer informatie.

Wat houdt een intensieve KiteActive training in?

De intensieve KiteActive training houdt in dat jij elke dag met ons of jouw kitemateriaal op het water staat met een instructeur! Afhankelijk van je niveau kun je na verloop van tijd begeleid materiaal van KiteActive pakken en zelf het water op gaan! Waait het niet? Dan wordt er uitgebreid theorie gegeven. Intensieve KiteActive training : +- 4 uur per dag / inclusief Nederlands sprekende en gediplomeerde instructeur / Inclusief compleet Les Materiaal. Klik hier voor meer informatie over onze les paketten.

Kan ik ook een reis boeken buiten de periodes die op de website staan?

Dit kan zeker. Je kan altijd vrijblijvend een offerte aanvragen via de knop onder de data van onze events.

Mag ik het KiteActive logo gebruiken?

Download hier diverse logo formaten in hoge kwaliteit http://www.kiteactive.com/uploads/logopackage.zip

Wij vernemen graag waarvoor u ons logo wilt gebruiken. U kunt hiervoor ons contact formulier gebruiken om ons hierover in te lichten.

Vragen voor gevorderde kiters

Wat is de toegevoegde waarde van KiteActive?

Wij hebben inmiddels veel ervaring gekregen wat de beste kitespots ter wereld zijn. Hierdoor weten wij precies welke spot geschikt is voor beginners en welke perfect zijn voor ervaren kitesurfers. Door onze  gezellig groeps accommodaties , meestal op enkele meter van het strand is kitesurfen succes gegarandeerd. En mede dankzij onze instructeurs die tevens als een reis leiding en kitesurf guide aanwezig zijn zorgt dit ervoor dat jou vakantie onvergetelijk wordt!

Ik wil reizen met kitesurf materiaal, hoe werkt dit?

Het verschilt per maatschappij, maar meestal kun je bij je boeking aangeven of je wil reizen met speciale bagage of surf bagage. Dit kost meestal tussen de € 35 en € 50 per vlucht. Bij sommige vlieg maatschappijen moet je het telefonisch aanmelden, wij geven dit ook aan per maatschappij. Als je het vliegticket via ons regelt zorgen wij ook dat je boardbag netjes ingeboekt wordt. Als je reist met kitesurf materiaal heb je altijd een boardbag nodig om al je kitesurf materiaal in te vervoeren. Als je deze nog niet hebt kun je hem bestellen via onze website: www.kiteactive.com/shop

Waarom zou je mee willen als je toch al kan kitesurfen?

Omdat KiteActive nog veel meer te bieden heeft dan alleen beginner cursussen! Met elke reis gaan er instructeurs mee die je kent uit de Kite Magazines en van wedstrijden. Zij kunnen je alle tricks leren die jij maar wil. Met behulp van het video analyse systeem van ons leer jij je tricks 3x zo snel! Ook de gezelligheid is natuurlijk niet weg te denken! Ontmoet andere kitesurfers en maak nieuwe vrienden! Elke reis wordt volledig voor je georganiseerd en dankzij onze instructeurs ter plaatse bieden wij ook altijd Coaching en Reisbegeleidingaan bij je reis. Elke reis kun je ook zonder lessen op basis van het pakket Hotel, Vlucht, Transfer.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien